MENU

I-Kepoh Aduan Awam

Aplikasi Mobile iKepoh

Aplikasi Mobile iKepoh merupakan satu inovasi baharu yang dibangunkan oleh KPKT untuk memberi kemudahan kepada orang awam bagi membuat sebarang aduan kepada Majlis Daerah Yan melalui mobile.

Objektif Aplikasi Mobile iKepoh

  • Menjalin hubungan akrab PBT dan rakyat melalui penyediaan saluran aduan yang mesra pengguna dalam memberi perkhidmatan terbaik kepada rakyat; dan
  • Pemantauan dan pengurusan aduan lebih berkesan kepada pengurusan atasan PBT dan KPKT melalui satu sumber sistem yang sama dan mudah dicapai.

Fungsi Aplikasi Mobile iKepoh

  • Membenarkan penghantaran aduan bergambar beserta lokasi secaraMobile;
  • Memberi maklumbalas kepada pengadu dengan lebih responsif; dan
  • Memantau statistik aduan oleh PBT atau JKT melalui dashboard yang disediakan dengan lebih efisien.

 

Maklumat Lanjut Sila Layari Website Berikut : KLIK DISINI

NOTIS PEMAKLUMAN PENUTUPAN TAMAN AWAM/PUSAT REKREASI/PELANCONGAN

Image may contain: text that says "DARUL Majlis Daerah Yan PEMAKLUMAN NOTIS PENUTUPAN TAMAN- TAMAN AWAM PUSAT REKREASI PELANCONGAN Taman-taman awam dan Pusat Rekreasi; PANTAI MURNI TITI HAYUN SERI PERIGI BATU HAMPAR PULAU SONGSONG PULAU BIDAN PULAU TELUR Adalah DITUTUP SEPENUHNYA kepada pengunjung mulai 13 JANUARI 2021 disebabkan oleh penularan wabak Covid-19. Perintah Kawalan ini Dibuat Di Bawah Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 dan Akta Polis 1967. ARAHAN YANG DIPERTUA MAJLIS DAERAH YAN KEDAH DARUL AMAN"

Last Updated: Thursday, 11 February 2021 - 11:15pm