MENU

I-Kepoh Aduan Awam

Aplikasi Mobile iKepoh

Aplikasi Mobile iKepoh merupakan satu inovasi baharu yang dibangunkan oleh KPKT untuk memberi kemudahan kepada orang awam bagi membuat sebarang aduan kepada Majlis Daerah Yan melalui mobile.

Objektif Aplikasi Mobile iKepoh

  • Menjalin hubungan akrab PBT dan rakyat melalui penyediaan saluran aduan yang mesra pengguna dalam memberi perkhidmatan terbaik kepada rakyat; dan
  • Pemantauan dan pengurusan aduan lebih berkesan kepada pengurusan atasan PBT dan KPKT melalui satu sumber sistem yang sama dan mudah dicapai.

Fungsi Aplikasi Mobile iKepoh

  • Membenarkan penghantaran aduan bergambar beserta lokasi secaraMobile;
  • Memberi maklumbalas kepada pengadu dengan lebih responsif; dan
  • Memantau statistik aduan oleh PBT atau JKT melalui dashboard yang disediakan dengan lebih efisien.

 

Maklumat Lanjut Sila Layari Website Berikut : KLIK DISINI

Selaras dengan peruntukan khas YAB Perdana Menteri mengenai Covid-19. Bersama-sama ini disertakan maklumat berkenaan covid-19, langkah-langkah pencegahan penularan wabak covid-19 dan pusat rujukan bagi sebarang pertanyaan berkaitan covid-19.
 
Buat rakyat Malaysia diharapkan kita sama-sama dapat mematuhi arahan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan bagi membantu pihak kerajaan dalam menangani penularan wabak covid-19 di Malaysia.
Sekiranya anda bergejala seperti yang telah dinyatakan sila hadir ke hospital untuk mendapatkan saringan dengan kadar segera.
 

 

 

 

 

Kemaskini Terakhir: Khamis, 9 Julai 2020 - 2:57pm