MENU

I-Kepoh Aduan Awam

Aplikasi Mobile iKepoh

Aplikasi Mobile iKepoh merupakan satu inovasi baharu yang dibangunkan oleh KPKT untuk memberi kemudahan kepada orang awam bagi membuat sebarang aduan kepada Majlis Daerah Yan melalui mobile.

Objektif Aplikasi Mobile iKepoh

  • Menjalin hubungan akrab PBT dan rakyat melalui penyediaan saluran aduan yang mesra pengguna dalam memberi perkhidmatan terbaik kepada rakyat; dan
  • Pemantauan dan pengurusan aduan lebih berkesan kepada pengurusan atasan PBT dan KPKT melalui satu sumber sistem yang sama dan mudah dicapai.

Fungsi Aplikasi Mobile iKepoh

  • Membenarkan penghantaran aduan bergambar beserta lokasi secaraMobile;
  • Memberi maklumbalas kepada pengadu dengan lebih responsif; dan
  • Memantau statistik aduan oleh PBT atau JKT melalui dashboard yang disediakan dengan lebih efisien.

 

Maklumat Lanjut Sila Layari Website Berikut : KLIK DISINI

 

YAN - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak meluangkan masa kira-kira 30 minit bersarapan bersama lebih 200 penduduk setempat di Medan Selera Pantai Murni di sini hari ini.

Najib yang diiringi Menteri Besar Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah tiba pada 10.15 pagi dan disambut Menteri di Jabatan Perdana Menteri merangkap Anggota Parlimen Jerai Datuk Seri Jamil Khir Baharom dan Pengerusi Jawatankuasa Industri dan Pelaburan, Perdagangan Dalam Negeri, Hal Ehwal Pengguna dan Koperasi negeri yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Guar Chempedak Datuk Dr Ku Abd Rahman Ku Ismail.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/berita/nasional/najib-bersarapan-bersama-penduduk-di-yan

Kemaskini Terakhir: Khamis, 9 Julai 2020 - 2:57pm