MENU

I-Kepoh Aduan Awam

Aplikasi Mobile iKepoh

Aplikasi Mobile iKepoh merupakan satu inovasi baharu yang dibangunkan oleh KPKT untuk memberi kemudahan kepada orang awam bagi membuat sebarang aduan kepada Majlis Daerah Yan melalui mobile.

Objektif Aplikasi Mobile iKepoh

  • Menjalin hubungan akrab PBT dan rakyat melalui penyediaan saluran aduan yang mesra pengguna dalam memberi perkhidmatan terbaik kepada rakyat; dan
  • Pemantauan dan pengurusan aduan lebih berkesan kepada pengurusan atasan PBT dan KPKT melalui satu sumber sistem yang sama dan mudah dicapai.

Fungsi Aplikasi Mobile iKepoh

  • Membenarkan penghantaran aduan bergambar beserta lokasi secaraMobile;
  • Memberi maklumbalas kepada pengadu dengan lebih responsif; dan
  • Memantau statistik aduan oleh PBT atau JKT melalui dashboard yang disediakan dengan lebih efisien.

 

Maklumat Lanjut Sila Layari Website Berikut : KLIK DISINI

5 April 2018 (khamis) 8.00 pagi -  Bertempat di Pulau Songsong Yan telah diadakan program gotong royong bersama puspanita,kelab kebajikan dan rekreasi dan APAM. Program tersebut dimulai dengan ucapan aluan oleh Ybhg Tuan Pegawai Daerah Yan..

Selain aktiviti gotong royong, terdapat beberapa aktivit lain turut diadakan untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara satu sama lain..

 

Turut diadakan juga ialah kursus menyelamat di air yang disampaikam oleh kakitangan APAM. Kursus ini juga penting kerana ia akan dapat menambah ilmu pengetahuan berkenaan keselamatan..

“YAN DAERAH PELANCONGAN WARISAN”

Kemaskini Terakhir: Khamis, 9 Julai 2020 - 2:57pm